Speciale oesters

Gillardeau “Speciales” Oesters

Dit zijn vettere oesters met meer vlees en meer smaak. Ze hebben een regelmatige vorm(rond met een zeker volome). Door verschillende manipulaties krijgen ze een geequilibreerde smaak tussen zoet en zout. Ze zijn mals en krokant tegelijk. U kunt ze 8 dagen na de conditionering nog consumeren.

 

Perle Blanche

Deze oester wordt gekweekt aan de Utah Beach in Normandie in de gemeente Sainte-Marie-du-Mont. De wateren van Utah Beach geven een smaak aan de oester die nergens anders te vinden is.
Ze worden verfijnd en afgewerkt in de Claries de Marennes Olerons. De Perle Blanche heeft een hazelnoot smaak die door kenners geapprecieerd wordt. Zij is de koningin van de speciale oesters.


Pousse en Claire

De mooiste oesters vanuit de “naissance” worden geselecteerd en slechts met 2 tot 4 stuks tegelijk gekweekt worden op een vierkante meter. De oester is dus geen creuse maar een Claire-oester mooi diep van schelp en met een uitert fijne smaak. Het familiebedrijf Gerald Viaud in Marennes Oleron gebied nabij Bordeaux verzorgt deze oesters traditionele wijze. Deze oesters hebben het rode kwaliteits label (label rouge).

 

Fines de Claire

Ook de bekende oesters Fines de ClaireMarennes Oleron worden door Gerald Viaud gekweekt en geëxporteerd.

 

Tsarskaya (de Parel van de Tsaren)

Deze oesters komen uit het bekende Cancale gebied in Bretagne en worden verwerkt in de parken van Saint-Kerber.
Tsarskaya is de benaming voor Cansale oester of wel de Parel van de Tsaren. Het is een
volle oester met een zachte nasmaak.

 

Zeeuws Oesters
Zon Grafisch Ontwerp © 2008