Joop Paauwe, de oesterspecialist uit Yerseke.

Oesters: mmm...mondvullend lekker.
Koningin van de tong, verfijnd, schoon, zilt, zuiver. De gepolijste smaak van de zee.

 

Oesters, je hebt ze in soorten en maten.
De platte Zeeuwse zijn de absolute top. Verwaterd in het zuivere water van de Oosterschelde. Naar gelang het jaar, het seizoen en de kweekpercelen zijn er verschillen. En de maten variëren van twee tot zes nullen. Kenners proeven ze met aandacht, kauwen, laten de smaak in hun mond ontplooien en houden die lang vast langs de randen van hun tong en achter in hun keel.

Creuzes of kromme oesters zijn de mindere goden, maar vlak ze niet uit. Ook die hebben hun liefhebbers.

Voor oesters is Yerseke the place to be. Joop Paauwe heeft er meer dan 25 jaar ervaring mee. Oesterspecialist is zijn professie geworden.

Voor Roem van Yerseke heeft hij ze gepromoot, op feesten en partijen opengestoken en in hun schelp gekeerd. Daar moet je slag van hebben. Twee keer Nederlands kampioen oestersteken in het Maastrichtse Expositie en Congrescentrum MECC. Nou, dan kun je er dus wel wat van.


Bij een feestelijke ontvangst met culinair cachet horen oesters. Organisatoren en gastheren of gastvrouwen kunnen bij hem terecht. Joop komt zelf, neemt als het nodig is een of meer medewerkers mee, afhankelijk van de grootte van het evenement. Hij schept de juiste ambiance voor de presentatie.

 

Met de oesters van De Oesterspecialist krijgt iedere party de bijzondere allure van
die exquise Zeeuwse smaaktraditie.

Kees Bos

Zeeuws Oesters
Zon Grafisch Ontwerp © 2008